ଗୋପନୀୟତା ନୀତି
IPHONE ରେ ଗୋପନୀୟତା
ଫଟୋ ଓ ଭିଡିଓ ଆପଣଙ୍କ ଡିଭାଇସ୍ରେ ହିଁ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ହୁଏ ଏବଂ ଆମ ସର୍ଭରକୁ କେବେବି ପଠାଯାଏ ନାହିଁ। ଆପ୍ କ୍ରାଶ୍ ରିପୋର୍ଟ ପଠାଏ ନାହିଁ। ମତାମତ ଦେବା ପାଇଁ ଆପ୍ରୁ ଆମ ହୋମପେଜ୍ ଖୋଲନ୍ତୁ।
ଫଟୋ ମେଟାଡାଟା, ସ୍କାନ୍ ଫଳାଫଳ ଓ ଇତିହାସ ମଧ୍ୟ ଅପଲୋଡ୍ ହୁଏ ନାହିଁ। ଆକାଉଣ୍ଟ, ବିଜ୍ଞାପନ କିମ୍ବା ବିଶ୍ଳେଷଣ SDK ନାହିଁ।
ହଟାଇଥିବା ଜିନିଷ Photos ର ନିକଟରେ ହଟାଇଥିବା ଆଲବମ୍କୁ ଯାଏ। ସ୍ଥାୟୀ ଭାବେ ହଟିବା ପୂର୍ବରୁ ଫେରାଇ ଆଣିପାରିବେ। ଖାଲି ହୋଇପାରୁଥିବା ଜାଗା ଆନୁମାନିକ; ସେହି ଆଲବମ୍ର ଜିନିଷ ଏବେ ମଧ୍ୟ ଷ୍ଟୋରେଜ୍ ନେଇପାରେ।
iOSରେ ଚାଲୁ କରିଥିବା iCloud Photos ସିଙ୍କ୍କୁ ଆପ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ ନାହିଁ।
ଏହି ସଂସ୍କରଣ ଆପ୍ APIକୁ କ୍ରାଶ୍ ରିପୋର୍ଟ, ଡିଭାଇସ୍ ତଥ୍ୟ କିମ୍ବା ମତାମତ ପଠାଏ ନାହିଁ। ପୁରୁଣା ସଂସ୍କରଣର ନ ପଠାଯାଇଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଓ ମତାମତ ସେଟିଂସ୍ ଆରମ୍ଭବେଳେ ଡିଭାଇସ୍ରୁ ହଟିଯାଏ; ପଠାଯାଏ ନାହିଁ।
ଯୋଗାଯୋଗ କରନ୍ତୁ
ସେଟିଂସ୍ରେ ମତାମତ ପଠାଇବା ଆମ ମୁଖ୍ୟ ପୃଷ୍ଠା ଖୋଲେ। ଯୋଗାଯୋଗ ଲିଙ୍କ୍ ଇମେଲ୍ ଆପ୍ ଖୋଲେ; ଆପଣ ବାର୍ତ୍ତା ବାଛି ପ୍ରେରକ ଠିକଣା ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତି। ଆପ୍ ଫଟୋ, ଡିଭାଇସ୍ ତଥ୍ୟ କିମ୍ବା ନିଦାନ ରିପୋର୍ଟ ଯୋଡ଼େ ନାହିଁ। ଉତ୍ତର ଦେବା ଓ ସମସ୍ୟା ସମାଧାନ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ଇମେଲ୍ ଠିକଣା ଓ ବାର୍ତ୍ତା ପାଉ। ସହାୟତା ବାର୍ତ୍ତା ଏଥିପାଇଁ ରଖାଯାଏ ଓ ଅନୁରୋଧରେ ହଟାଯାଇପାରେ। କେବଳ ଯାହା ବାଣ୍ଟିବାକୁ ଚାହାନ୍ତି ତାହା ପଠାନ୍ତୁ।
ମତାମତ ପଠାଇଲେ ବାର୍ତ୍ତା, ପ୍ରକାର, ଇଚ୍ଛାଧୀନ ଇମେଲ୍, ଭାଷା, UTC ସମୟ ଓ ଅର୍ଥ ପ୍ରକାଶ କରୁନଥିବା ବ୍ରାଉଜର୍ ଟୋକନ୍ ସର୍ଭରରେ ରଖୁ। ମତାମତ ଡାଟାବେସ୍ ଆପଣଙ୍କ IP ଠିକଣା କିମ୍ବା ୟୁଜର୍ ଏଜେଣ୍ଟ ରଖେ ନାହିଁ। ହୋଷ୍ଟିଂ ସର୍ଭର୍ ଅଲଗା ଭାବେ ସାଧାରଣ ଆକ୍ସେସ୍/ସୁରକ୍ଷା ଲଗ୍ ରଖିପାରେ।
ଆପଣଙ୍କ ମତାମତ କୁକି
ମତାମତ ସଫଳ ଭାବେ ପଠାଇବା ପରେ ଏକ ଫର୍ଷ୍ଟ-ପାର୍ଟି HttpOnly କୁକି ତିଆରି ହୁଏ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଏହି ବ୍ରାଉଜର୍ ନିଜର ବାର୍ତ୍ତା ଦେଖିପାରେ। ଏହା ସର୍ବାଧିକ ଏକ ବର୍ଷ ରହେ ଏବଂ କେବଳ ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ପାଇଁ। ବ୍ରାଉଜର୍ ସେଟିଂସରେ ଏହାକୁ ହଟାଇପାରିବେ; ତା'ପରେ ସେହି ବ୍ରାଉଜର୍ ନିଜ ବାର୍ତ୍ତା ଇତିହାସ ଦେଖିପାରିବ ନାହିଁ। ସାର୍ବଜନୀନ ପୃଷ୍ଠା ପଢ଼ିଲେ ଏହି କୁକି ତିଆରି ହୁଏ ନାହିଁ।
ୱେବସାଇଟ୍ ଓ ସେବା ପ୍ରଦାନକାରୀ
ପୃଷ୍ଠା ଖୋଲିଲେ ୱେବ୍ ଅନୁରୋଧ ହୁଏ। ହୋଷ୍ଟିଂ ପ୍ରଦାନକାରୀ IP ଠିକଣା ଓ ବ୍ରାଉଜର୍ ତଥ୍ୟ ପାଆନ୍ତି; ପ୍ରବେଶ କିମ୍ବା ସୁରକ୍ଷା ଲଗ୍ ରଖିପାରନ୍ତି। ଇମେଲ୍ ପ୍ରଦାନକାରୀ ପଠାଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରନ୍ତି। ସାଇଟ୍ରେ ବିଜ୍ଞାପନ କିମ୍ବା ବିଶ୍ଳେଷଣ ସ୍କ୍ରିପ୍ଟ ନାହିଁ। ସହାୟତା ବାର୍ତ୍ତା ବିକ୍ରି କରୁନାହୁଁ କିମ୍ବା ବିଜ୍ଞାପନରେ ବ୍ୟବହାର କରୁନାହୁଁ।
ଫଟୋ ବିଶ୍ଳେଷଣ, ସମୀକ୍ଷା ଓ ସଫା କରିବା ଆମ API ବିନା କାମ କରେ। ୱେବ୍ ଲିଙ୍କ୍ ଓ ଇମେଲ୍ ପାଇଁ ଇଣ୍ଟରନେଟ୍ ଦରକାର। ଫଟୋ ଅନୁମତି iOS ସେଟିଂସ୍ରେ ବଦଳାଇପାରିବେ। ମତାମତ ଇଚ୍ଛାଧୀନ; ଆପ୍ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଜରୁରୀ ନୁହେଁ।
